Forumhane.Net
 
Go Back   Forumhane.Net > Kadınca > Kadın Sağlığı




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28.01.12, 23:56   #1
Kullanıcı Profili
« Acıма/sız.
 
Auяoяа - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Forumhane.NetKalitenin Adresi!
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: 08.01.2012
Üye No: 1
Mesajlar: 1.360
Konular: 802
İlgi Alanı: Photoshop
Bulunduğu yer: « Kαяαпʟιк.
My Mood: Acimasiz

Takımı:
Puan Grafiği
Tecrübe Puanı: 18
Rep Puanı: 1650
Rep Derecesi :
Auяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant futureAuяoяа has a brilliant future

Level: 31 [♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 1153 / 1153
** **** **
Güç: 284 / 284
** **** **
Tecrübe: 76%
** **** **

FH İletisim
Standart Genital siğillere dikkat

Genital siğiller, seksüel yol ile bulaşan en yaygın hastalıklardan biri...

Genital siğiller Human papilloma virüsünün (HPV) neden olduğu seksüel yol ile bulaşan en yaygın hastalık, öyle ki A.B.D istatistiklerine göre kadınların %40'ı bu virüsü taşıyor, her yıl 500 bin yeni vaka bildiriliyor.

Kadıköy Şifa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy genital siğiller hakkında bilmeniz gerekenleri anlatıyor.
Genital siğillerin %90'ı Human papilloma virüsünün tiplerinden Tip 6 ve Tip 11 ile bulaşmakta. Bu siğiller görüntü olarak, pembe beyaz, yumuşak, geniş tabanlı ya da dışarıya doğru karnabahar tarzında büyümüş şekilde olabilirler.
Genellikle herhangi bir belirti vermeyebilir ancak, kaşıntı, yanma, hassasiyet de yapabilirler. Hem erkek hem de kadınlarda yerleştiği yere göre de klinik belirti yapabilir, akıntı, idrar yapmada zorluk gibi.

Siğiller olmadan da HPV vücutta bulunabilir ve temasla bulaşabilir. Hastalık belirtileri kişinin bağışıklık sisteminin bu virüsle baş edemediği durumlarda ortaya çıkar. HPV vücutta kalıcıdır. Siğiller tedavi edilse bile virüsün vücutta kaldığı, zaman zaman alevlenerek tekrar siğil şeklinde kendini gösterdiği bilinmektedir.
Tedavi genellikle siğillerin üstüne uygulanabilen asit, jel ya da kremlerle sağlanabileceği gibi, elektrokoterle yakma, kriyoterapiyle dondurma ya da çok geniş yayılım varsa cerrahi ile sağlanabilir.
Burada önemli olan hastaya bunun yaşam boyu devam eden bir enfeksiyon olduğunu, zaman zaman tekrarlayabileceğini ve bulaştırıcılığının devam ettiğini net bir şekilde anlatmaktır.

Genital siğil virüsünden nasıl korunabiliriz?
Seksüel temasta kondom kullanımı koruyucu bir yöntem olmakla beraber kesin koruma sağlayamaz. Burada önemli olan nokta henüz bir cinsel teması olmamış çocukların aşılanmasıdır. Human Papilloma Virus Tip 6 ve Tip 11'e karşı geliştirilen aşının kullanımı bu anlamda çok önemlidir.

Genital siğil virüsünün kanser yapan tipleri de vardır:
Human Papilloma Virüs Tip 16, Tip 18, Tip 31, Tip 33 en sık karşılaştıklarımız olmak üzere diğer bazı tiplerle beraber bu virüs kadında rahim ağzına yerleşip burada kansere neden olmaktadır. Bulaşma yine cinsel temasla olmaktadır. Rahim ağzı, şikayeti olsun olmasın tüm kadınlarda, her yıl yapılan pap - smear testiyle bu nedenle kontrol edilmelidir.
Rahim ağzı kanserini önleme amaçlı geliştirilen aşı HPV Tip 16 ve Tip 18'e karşı ve aynı zamanda siğil yapan tiplerden Tip 6 ve Tip 11'e karşı da geliştirilmiş olup bu virüsün 4 tipine karşı koruma sağlamaktadır. Bu nedenle öncelikle 9 - 26 yaş arası kız çocukları olmak üzere daha sonra diğer yaş grupları da aşılanmalıdır.
__________________
Auяoяа isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dikkat, genital, siğillere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genital Siğil Ve HPV Enfeksiyonu Tedavisi Auяoяа Kadın Sağlığı 0 28.01.12 23:52
Dış Genital Bölge (vulva) Sorunları Auяoяа Kadın Sağlığı 0 19.01.12 23:32
Genital Bakımın Önemli Kuralları Auяoяа Kadın Sağlığı 0 19.01.12 23:30
El egzamasına dikkat! Auяoяа Kadın Sağlığı 0 19.01.12 23:15
Cinsel uçuk - genital herpes Auяoяа Kadın Sağlığı 0 17.01.12 22:45

Bağlantılar Forum Bilgileri

Forum ,
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 1
2011-2012© Site owner: Auяoяа