Etiketlenen üyelerin listesi

  1. #1
    Ziyaretçilerimize Uyarı!:

    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~

    açımaç Oktay Ustadan Ev Usûlü Lahmacun Tarifi




    EV USULÜ LAHMACUN:


    4 su b. un
    yarım p. yaşmaya
    sutuz

    üzeri için:
    250 gr kıyma
    1 çorba k.biber salçası
    2 soğan
    2 domates
    2 sivri biber
    su
    çok az sıvıyağ

    tuzkırmızı biber

    garnitürü için:
    kırmızı soğan
    maydanoz
    kıvırcık salata
    limon
    kırmızı lahana

    HAZIRLANIŞI:
    Önce hamuru mayalayın ve yarım saat dinlendirin. Bu arad iç harcı hazırlayın. Bir kaseye kıymayı alın.Üzerine domatesi rendeleyin. Doğranmış biberleri ilave edin.Kuru soğanları da olabildiği kadar ince doğrayın. Üzerine biber salçası tuz kırmızı biber kimyon ve karabiber ekleyin. Biraz su ve sıvıyağ ile kıvamını iyice yumuşatın.

    Mayalanan hamurları bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Gevrek oldu ise pişen lahmacunları üst üste koyarak yumuşatabilirsiniz.ince kıyılmış kırmızı soğan maydanoz kıvırcık salata ve kırmızı lahanayı arasına koyun. Üzerine bol limon sıkarak sıcak servis yapın.

    Alıntıdır.

  2. #2
    Ziyaretçilerimize Uyarı!:

    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~

    Standart

    Lahmacundan nefret ediyorum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş