Etiketlenen üyelerin listesi

  1. #1
    Ziyaretçilerimize Uyarı!:

    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~

    Thumbs up Ekşili Ufak Köfte Tarifi Gaziantep Usulü

    EKŞİLİ UFAK KÖFTE




    MALZEME;
    Çorbası için;
    750 gr. parça et
    1.5 su bardağı nohut
    1 yemek kaşığı domates Sal.
    3-4 diş sarımsak-1 yemek kaş. biber salçası
    2 limonun suyu-Yeterince su

    Köftesi için;
    500 gr. yağsız kıyma-500 gr. simit
    2 adet kurusoğan-Tuzkarabiberkırmızıbiber
    Yağnane

    TARİFİ:
    Simit önce su ile biraz ıslatılır.Soğanlar ufak ufak doğranır.Karabiberkırmızıbiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilirköfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur.Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır.Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.Salçası ve ekşisi konur.2-3 taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır.Pişen köftelerin suyu süzülür.Servis yapılacağı zaman köfteleret ve nohutlu karışımın içine konurbiraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.


  2. #2
    Ziyaretçilerimize Uyarı!:

    Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır. Görmek için KAYIT olmalısınız.~

    Standart

    Of ben bu tarife bayılıyorum işte.


    “Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir.”

    Mustafa Kemal ATATÜRK


Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş